Spurven

Kalender

Mannskap

Resultater

Bilder

Logg

Minitonnere

Linker

 

Websiden startet Mars 2004

 

NYHETER:

2007

29.12.07 Minitonsidene er oppdatert

6.11.07 SPURVEN ER SOLGT OG EN TID ER OVER :(

Spurven er solgt til Mathis Thørrissen som har seilt som mannskap i fire år. Jeg har kjøpt Express. Heldigvis er det kjentfolk som tar over og det ser ut til at den får beholde sitt hjem i BSF.

Jeg har med dette avsluttet en femårs plan med Spurven og når status skal gjøres opp så har det gått over en hver forventning. Fire store seiere: Færdern2006, Bundefjorden Rundt 2005, Oslofjorden Rundt 2006 og Oskarsborg cup 2007.

Spurven har lært oss mye. En utrolig sensibel båt som straffer deg fort men som også gir mye når man får trimmen riktig.

Spurven er nå i veldig god teknisk stand med ny seilgarderobe, motor og lenstakkelsystem og mye mer. Med en ny og kjærlig eier med et personlig forhold til båten er det nå sikret at den vil seile i mange flere år.

Takk til alle som har seilt på Spurven, alle i klubben som har vært hjelpsomme med tips og råd og alle som har sendt inn kommentarer og informasjon til hjemmesidene.

Hjemmesidenes fremtid er usikker men de vil foreløpig bli her.

Jeg har kjøpt meg en Express og ny side for denne vil komme etter hvert, da er det mulig jeg beholder spurven og miniton sidene så lenge.


Med en sammenlagt 8. plass i BSF høstcuppen er den siste seilsesongen for min del med Spurven over. Det har vært en blåsete sesong og tatt forholdene i betraktning så er vi fornøyd med resultatene. På slutten lugget det litt og da vi heiste opp Spurven på Gressholmen viste det seg at det hadde grodd litt.

her er de samlete resultatene >>>>>

22-23 September: I Nesodden høstcup seilte vi inn til en femte plass under ganske blåsige forhold. På søndagen satte vi ny fartsrekord for oss med Spurven da vi var tett opp under 12 knop i en fin og lang surf under spinnakker. Vi var ganske stolte over både seilingen og resultatet under disse forholdene hvor mange av konkurrentene ikke takklet spinnakkerseilingen og brouchet i hytt og pine.

se resultatene her >>>>>

Vi har lånt Expressen Citius to ganger i høst og stilte i Oppegård. Dette ga mersmak da det ble til to seiere til tross for en kollisjon med påfølgene gentleman-720 (de protesterte ikke og vi seilte på).Takk til Knut Rilang for lånet og storsinnighet da vi kom tilbake med skadd båt.

Fra Oskarsborg cup. Merkverdig trofé!! en luftverngranat eller noe slikt?

18.08.07 Seier i Oskarsborg Cup. Vi seilte Gunderseilas for første gang. Det var spennende fra start til slutt. Etter at vi tok igjen de få båtene som startet foran oss ble vi innhented bakfra da vi nærmet oss nordenden av Håøya. Deretter ble det en nevepirrende matching med en Express som lå foran oss. Til slutt klarte vi å snike oss forbi og holdt denne posisjonen til mål.

15.08.07 høstens første regatta. Vi hadde gjennomført en lenge planlagt oppgradering av lensetakkelsystemet og en del blokker og tau i båten. Lensetakkelsystemet var fullstendig utslitt og siden det ikke er mulig å få kjøpt muskelbokser lenger måtte dette bygges helt om. Løsningen ble noe sterkere enn det gamle. Det var kraftig vind opp i 10 sek meter og jeg glemte å si fra om at utvekslingen var blitt kraftigere. Gutta dro som vanlig med resulatat at festene bak ga etter.

Vi gjorde det ikke særlig bra, men hadde noen fine øyeblikk på fjorden. Endte opp med å seile med genua tre nos som ikke var ideelt.

12.07.07 Oslofjorden Rundt. Vi stilte i lysklassen for at flere skulle kunne seile og fordi doublehanded klassen var veldig liten i år. Vi kom på en fin andreplass til tross for flere feil blant annet en grundig brouch ved runding av nordre merke.

Spurven lufter kjølen under Oslofjorden Rundt. Selv om vi gikk å trynet et par ganger så endte vi på en fin andreplass. Foto: Ola Degnes..

 

9.05.07
Endelig er vi igang med onsdagsseilasene. Båtpuss ble forsinket på grunn av at skipperen er på flyttefor. Vi valgte derfor å stå på skjæret første onsdag. Litt rustbanking trengs fortsatt og vi endte på en 10 plass.

17. April
Vi er i ferd med å riste av oss vinterens lange ventetid og båtpuss nærmer seg. Ikke mye som skal gjøres men forhåpentlig litt kosmetisk og noen detaljer så som nytt lensetakkelsystem.
Nytt storseil har ankommet North. 3DR! Det blir spennende å prøve. Ellers tenkte jeg å veie båten.

Kalender for 2007 er lagt ut, vi står på skjæret første regatta 2. Mai.

Ellers er den første store begivenheten å forsvare pokalen fra Oslofjorden Rundt allerede 12. Mai. Dette er doublehanded så vi får se hvem som skal seile.


2006

23.10.06 Høsten er definitivt over...
Vi endte på en andre plass i BSF høstcuppen. Helt topp!
Spurven ligger allerede tildekket på Gressholmen i opplag.

11.10.06 Dette ble høstens siste regatta etter en avlysning pga lite vind forrige onsdag. Vi avsluttet høsten med en seier og en fjerde plass og har sikret oss andre plass i cuppen. Det har vært et fantastisk år med seier i Færdern og Oslofjorden rundt og mange flere gode plasseringer. Vi tar opp Spurven den 15 oktober. Loggen for 2006 er lagt ut for mimring og analysering og oppfrisking av erfaringer.

Nytt storseil er bestilt og jeg regner med å gjøre en del oppussing av kosmetisk art i løpet av våren. Videre trenger vi å skifte ut lensetakkelsystemet som er utslitt. Så er det bare å vente til mai.

Takk for en fantastisk sommer!

24.09.06 Nesodden Høstcup: Tredje i klassen og syvende over all!

16.-17.09.06 Ulabrand: Tredje plass i klassen.

06.09.06 Andre plass i Bundefjorden!! Hadde en fin start, (Se bildet)

02.09.06 Bundefjorden rundt: en tredje i klassen og femte over all.

29.08.06 En fin 6. plass i bundefjorden :)

21.08.06 Moss Raymarin: Vi kom på en 9. overall av 24 båter. Litt misfornøyd med at vi plundret med trimm av det nye seilet.

16.08.2006 Første onsdagsregatta. Vi vant !!!

5.08.2006 Vi kom på annen plass i Sætrekruset.

3.08.2006 Ny Genoa 3DL fra North Sails.

27.06.2006 Flere nye bilder av minitonnere er lagt ut. (Fragile, Yellow Submarin, Lulu)

Nå er våren over. Loggen for vårsesongen er lagt ut. følg linken til venstre

11.06.2006: Færdern 2006 Vi Vant!!!!

Færderseilasen 2006 ble full klaff for oss. Vi vant i en klasse med 33 båter. Mannskap var Ruben, Mathis og André.

Se her for resultatliste: >>>>>

Vi mottokk Helly-Hansen pokalen for seier i minste lysklasse (lavest Lystall) som runder Hollenderen.

 

12.06.2006 Ny historikk om Spurven er lagt ut. Jan Christian Häckert har kommet med noen korreksjoner og detaljer. Blant annet forteller han at de vant Kostervalsen i 1988 med Spurven. Se Spurven-linken.

Det er for tiden en god del minitonnere til salgs på Finn, særlig skipjack, men også Mani.

20.05.06 VI VANT!!! Ruben og jeg stilte i doublehanded-klassen i Oslofjorden rundt og tok hjem førsteplassen. En stor vandrepokal og et Gill seilsett til Ruben. Les mer her i artikkelen fra Seilmagasinet >>>>

Det var Formel 1 tendenser på pokalen vi fikk for seieren i doublehandedklassen i Oslofjorden Rundt

16.05.06 Vår første gjennomførte regatta i Oppegård. Vi vant! en god start på sesongen. Endelig er vi igang.

10.05.06 Vi sto på skjæret og startet regatta. Veldig lite vind, men vi fikk dem i gang. På grunn av forholdene turte vi ikke annet enn å avkorte ved bøye null. 22 båter fullførte. Ikke værst!

9.05.06 Første regatta i Oppegård, ble avblåst på grunn av for lite vind.

3.05.06 Skipperen var i Egypt og Mannskapet seilte for første gang uten sjefen, noe som gikk utmerket bortsett fra at regattaen ble stoppet på makstid like før de krysset målstreken :(

23.04.06 Spurven er sjøsatt etter reparasjon av hekk og ruffluke.


2005


Færder 2005

21.12.05 NORVEGIAN WOOD er til salgs.
Se under minitonnere.

7.10.05
Høstsesongen er over :( Vi sto på skjæret i siste regatta. Det vil si at vi startet og tok i mål. Det var en morsom erfaring. Vi måtte avkorte ved runding av første bøye, men det gikk fint.
Spurven klatrer sakte oppover listene og vi endte på en 9. plass i høstcuppen.
Se her for resultater >>>>

16.9.05
Jeg seilte som mannskap på Xtreme. En dag som endte med en tragedie da en kiter omkom ved skjærholmen. Regattaen ble avblåst og alle ble med på søket. Han ble funnet halv tolv. Da hdde vi gitt opp da vi ikke så noen ting lenger. En tankevekker for alle.

11.9.05
En andre plass i annet løp i Bundefjorden rundt ga en delt seier sammenlagt. Vi deler førsteplassen med Jan Martin Brodin på halvtonneren Cocos. Dette ble IOR-båtenes dag!

30.08.05
Seier i Oppegård. Dette går som en berg og dalbane: I mellom seiere i OSF så har vi et brudd på Hollænder og en 20. av 24 i BSF. Planen nå er å bli bedre til å seile når det blåser mye.

23.08.05
Seier i Oppegård

21.08.05
Vi har hatt en kjempefin start av høstsesongen med en seier og en tredjeplass i Oppegård og en andre plass i BSF!

10.8.05
Nye fakta om diverse båter er lagt ut på linken Minitonnere.

9.8.05
Høstens første tirsdag i Oppegård endte veldig bra for oss da vi kom først i mål.

6.8.05 Er i gang med høstsesongen. Deltok i Sætrekruset for første gang, ble invitert av seilerne på Sonata 7 som heter "LOL". Vi kom på en 4. plass av 8 i vår klasse.

6.08.05
Vi har hatt en fin sommer med mange dagsturer og en tur med to overnattinger. Det regnet hele tiden, men takket være landstøm og vifteovn ble det en god anledning å slappe helt av. Det gikk faktisk fint.

12.06.05
Vi kom på 8. plass i Færdern. Det var 17 båter i klassen så vi var midt på treet og ikke helt fornøyd. En flott seilas med mye spinnakker og en dose dramatikk da vi dunket på et skjær i fem knop. Skippern var meget forbannet på seg selv. Heldigvis gikk det bra.

28.5.05
Vi vant i det aller første BR2005 (Bundefjorden Rundt) !!!!

10.05.05
Første regatta. Vi seiler inn til noe som ser ut som seier i vår første regatta i sesongen. Litt medstrøm og eminent utnyttelse av de minste vindskift resulterer i fantomhøyde på kryssen opp til grasberget. Her tok vi de fleste etter at vi hadde gått over linja for tidlig og måtte gå tilbake. Utrolig gøy å være i gang igjen!
Desverre viste det seg at alle ble DNF da ingen var over mållinjen før 20.30 som de har en regel på i Oppegård. :(

01.05.05
Spurven er på vannet. Den 4. er det onsdagsregatta. Vi skrur desperat til siste minutt, men kommer ti minutter for sent til start. Men vi er i gang.

04.04.05
Vi jobber med en relativt stor oppgradering av Spurven:
Ny Spinnakker fra North Sails, nytt forstag med Tuffluff forstagprofil, nye rekkewaiere, nytt rorlager og ikke minst renovering av dekket. Vi har pusset det helt ned og skal gå på med Epoxy. sokkel for løygangen er skiftet. Fargene skal mere tilbake til originalen, med hvit stripe øverst på skroget. Hekken blir hvit. (originalt lakkert mahogny)
Vi har også skaffet en ny GPS Garmin 276C
Nå gleder vi oss med å blir ferdig med slitet og få båten på vannet!

04.04.05
"Brisen" er identisk med "Wet Dream". Se under minitonnere.


2004

29. 9.04 Femte plass i BSF.
Sesongens siste regatta for vår del. Takk for en kjempefin sesong hvor vi virkelig har klart å seile oss opp til et bra nivå!!! Spurven skal på land, men heldigvis kan vi kanskje fortsatt seile litt med Siri og Anders sin Maxi 77 som skal ligge i boblehavn i vinter.

28.9.04 Seier i Oppegård

26.9.04 Femteplass i Nesodden Høstcup, niende overall.

22.9.04 SEIER i BSF!!! Alt klaffet denne onsdagen og vi vant for første gang i BSF.

21.9.04 Andre plass i Oppegård SF

For en gangs skyld en nyhet om andre enn oss selv:
Mazurka vant i Glomme Papp! Gratulerer!
Se Sarpsborg Seilforening

31.8 Seier i Oppegård

28.8 Vi valgte å bryte i Hollenderen. Det ble litt for tøft for en liten flis med ferskingmannskap. Men gøy var det!

24.8 Vi seilte med Bjørn Løken som bygde Spurven. Veldig gøy og lærerikt og vi håper vi kan gjenta dette.

17.8 Seier i Oppegård

Juni 2004. Thomas har kjøpt seg Banner 28. Vi tenker å ha felles mannskaps-pool. Dermed er det åpent for flere. Vi trenger entusiaster som vil seile mye og stabilt. Se båten til Thomas >>>>
Er det ikke noe kjent over X-332 i bakgrunnen? Det er Team Kristiansen fra BSF i farta! De vant forresten Two Star. Grattis!

Færder:
Vi kom på 5. plass i vår klasse (Lys 1.07-1,09) Kjempefornøyd!

1. og 2. Juni: Etter en god start kommer nedturen, vi seilte i skikkelig vind i oppegård, kontrollert men alt for sakte.
Onsdagen i Bundefjorden seilte vi et halvt bra løp men det holder jo ikke. Men vi lærte en god del.

31. Mai. Tok ned riggen for vedlikehold

27.05.04 Vi kom inn på en 9. plass i BSF. Vanskelig! men vi er tross alt fornøyd med plasseringen.

12.05.04 11. plass i BSF.

11.05.04 Vi startet regattasesongen med en seier i Oppegård Seilforening ! Se under resultater.

9.05.04 Første seiltur i år.

3.05.04 Sjøsatt Spurven.